HjärtLungKollen för hjärta och lunga

Riksförbundet HjärtLung har tagit fram en app för att hjälpa alla som berörs av hjärt- och lungsjukdomar. I appen kan du hantera dina recept, läsa din journal och ta del av de senaste nyheterna från HjärtLung.

Riksförbundet HjärtLungs app HjärtLungKollen är till för dig som berörs av hjärt- eller lungsjukdomar. Appen hjälper dig att ta kontroll över din hälsa, genom att samla funktioner och information som är särskilt värdefull för dig. Du kan hantera dina recept och ta del av de senaste nyheter från HjärtLung. HjärtLungKollen är även till hjälp för dig som anhörig till någon med hjärt- eller lungbesvär.

  • Senaste nyheterna och spännande innehåll från Riksförbundet HjärtLung
  • Se läkemedelsrecept för dig och dina anhöriga
  • Beställa recepten direkt i appen från apotek
  • Genväg till din medicinska journal

Appen är gratis att ladda ner. Om du vill använda funktioner som att beställa läkemedel från apotek och läsa din journal krävs att du loggar in med Bank-ID.

Du hittar appen genom att söka HjärtLung i Google Play eller i App store.

All personlig information hanteras säkert enligt personuppgiftslagen. Riksförbundet HjärtLung kan inte se eller spara något av din personliga data. Den hämtas direkt från eHälsomyndighetens receptdatabas.

Om du beställer läkemedel via appen doneras en del av värdet till Forskningsfonden HjärtLung som samlar in pengar till forskningen kring hjärt- och lungsjukdomar.

Varför lanserar Riksförbundet HjärtLung en app?

En viktig del i HjärtLungs arbete är att på olika sätt bidra till utvecklingen av en modern sjukvård. E-hälsotjänster kommer att få allt större betydelse i sjukvården och vi vill att våra medlemmar får bästa möjliga tillgång till de möjligheter som digitaliseringen ger.

Hur har appen utvecklats?

Appen HjärtLungKollen har utvecklats av Riksförbundet HjärtLung i samarbete med företaget FRISQ AB.